Vilkas kesäkauden aloitus seurakunnassa

8.6.2020

Jaakko Vainio

Viime päivinä seurakunnassamme on ollut monenlaista toimintaa

Nellimin p. Kolminaisuuden ja pt. Trifonin kirkon praasniekkaa vietettiin Helluntaina. Liturgia toimitettiin vielä suljetuin ovin, mutta ehtoollisen jakaminen ja vedenpyhitys ulkona – turvavälit huomioiden. Kokoontuipa myös seurakunnanvaltuusto samana päivänä. Vielä samana iltana Suprussa siunattiin pyhitetyllä vedellä Kaukon ja Sirkan asuntovaunu ja pidettiin Sevettijärven hautausmaalla muistopalvelus.

Sevettijärven hautausmaalla oli siivoustalkoot tiistaina. Aluksi laulettiin litania edesmenneitten muistolle. Joukko kyläläisiä ryhtyi sitten toimeen ja työ jatkui vielä lauantaina.

Viime viikolla aloitettiin kaikkien jumalanpalvelusten toimittaminen ulkona. Rovaniemellä p. apostoli Andreaksen kirkon pihalla oli torstaina rukouspalvelus ja kahvitteluhetki, lauantaina ehtoopalvelus ja sunnuntaina liturgia. Sunnuntaina toimitettiin liturgia myös Utsjoella. Paikalle tuli myös kuorolaisia Ivalosta, vaikka matkaa on 160 km suuntaansa! Kaikkiaan liturgiassa oli liki 20 henkeä, mikä on noin 200 prosenttia kunnan alueen seurakuntalaisista.

Viikon aamu- ja ehtoopalveluksia lähetettiin suorana Ivalon p. Nikolaoksen kirkosta, samoin Ortodoksia-kurssi. Nämä kaikki ja paljon muuta löytyvät seurakunnan Facebook-sivuilta.

Seurakunnassamme on tehty aktiivisesti toimia viestinnän kehittämiseksi. Olemme erityisesti lisänneet sosiaalisen median kanavien käyttöä. Jo ennen korona-aikaa olemme käyttäneet nettiopetusta Lapin laajalla alueella. Tänä keväänä tarjontaa on merkittävästi lisätty, myös palvelusten osalta. Uusimpana sosiaalisen median kanavana on nuorten suosiman TikTok-kanavan käyttö.

Keskiviikkona työntekijöille järjestettiin some-/viestintäkoulutusta. Tämäkin tapahtui netissä. Viestinnän ja erityisesti sosiaalisen median ammattilaisen johdolla järjestetyssä koulutuksessa saimme hyvän perehdytyksen erilaisiin viestintäkanaviin ja some-sisällön tuottamiseen. Näiden lisäksi saimme ohjeistusta muun muassa kriisiviestintään.

Kouluttajan keräämän tilastodatan perusteella seurakuntamme Facebook-sivu on kirkkomme kärkeä useilla mittareilla. Esimerkiksi Facebook-julkaisujen jakamisten määrä on huippuluokkaa, kun kyseessä on kuitenkin julkisyhteisö. Koulutuksen myötä työntekijöille vahvistui se, että olemme tehneet oikeansuuntaisia toimia seurakuntamme viestinnässä. Tavoitteenamme on edelleen parantaa seurakuntamme monikanavaista viestintää.

Palaa ajankohtaista -sivulle