Vielä ehtii asettamaan ehdokkaita seurakunnanvaltuuston vaaliin 2023

14.9.2023

Jaakko Vainio

Seurakunnanvaltuuston vaalin ehdokasasettelu päättyy torstaina 21.9. klo 12

Ehdokkaiden asettaminen

Kahdella Pohjois-Suomen ortodoksisen seurakunnan äänioikeutetulla jäsenellä on oikeus asettaa vaalialueellaan ehdokkaita seurakunnanvaltuustoon.

Esitys on tehtävä kirjallisesti. Kussakin esityksessä voidaan esittää enintään niin monta ehdokasta, kuin kyseiseltä vaalialueelta valitaan valtuustoon jäseniä.

Ehdokasasettelulomake löytyy Aamun Koiton 3/2023 takakannesta. Tarvittaessa pyydä kirkkoherranvirastoa lähettämään lomake (pohjoinen@ort.fi).

Asiakirjassa on oltava ehdokkaan täydellinen nimi, syntymäaika, kotikunta, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Ehdottajien on oltava samalta vaalialueelta kuin ehdokas.

Ehdokasasettelua koskevat asiakirjat on toimitettava seurakunnan kirkkoherranvirastoon Ouluun (Torikatu 74, 90120 Oulu) viimeistään torstaina 21.9.2023 klo 12 mennessä.

Lomakkeen voi lähettää myös sähköpostilla: pohjoinen(a)ort.fi

Vaalikelpoisuus

Seurakunnanvaltuuston jäseneksi voidaan valita ortodoksisesta kristillisestä vakaumuksesta tunnettu 18 vuotta täyttänyt seurakunnan jäsen, joka ei ole vajaavaltainen eikä Pohjois-Suomen ortodoksisen seurakunnan päätoiminen työntekijä.

Vaalin toimittamisen aika

Pohjois-Suomen ortodoksisten seurakunnan seurakunnanvaltuuston vaali toimitetaan 5.-19.11.2023 välisen aikana. Vaalissa valitaan valtuustoon viisitoista (15) jäsentä. Pohjois-Suomen seurakunnassa on yhteensä seitsemän (7) vaalialuetta, joilta valitaan jäseniä seuraavasti:

1. vaalialue 5 (viisi), (Hailuoto, Ii, Kempele, Kuusamo, Muhos, Oulu, Pudasjärvi, Taivalkoski, Tyrnävä ja Utajärvi)

2. vaalialue 1 (yksi), (Alavieska, Kalajoki, Liminka, Lumijoki, Oulainen, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, Siikalatva ja Merijärvi)

3. vaalialue 1 (yksi),(Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola ja Tornio)

4. vaalialue 3 (kolme,) (Kajaani)

5. vaalialue 2 (kaksi), (Hyrynsalmi, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi ja Vaala)

6. vaalialue 2 (kaksi), (Kemijärvi, Kolari, Pello, Posio, Rovaniemi, Salla, Sodankylä, Ylitornio, Pelkosenniemi, ja Ranua)

7. vaalialue 1 (yksi), (Enontekiö, Inari, Kittilä, Savukoski, Utsjoki ja Muonio)

Palaa ajankohtaista -sivulle