Toimintaohjeita jumalanpalveluksiin osallistumiseen 1.-28.3.2021

3.3.2021

Jaakko Vainio

Jumalanpalvelukseen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista

Kirkoissa toimitettaviin jumalanpalveluksiin on mahdollista osallistua enintään kuusi henkilöä. Rovaniemellä jumalanpalvelukset toimitetaan Petsamo-salissa. Jumalanpalvelukseen tulijat jaetaan kahteen erilliseen kuuden henkilön ryhmään. Toinen ryhmä osallistuu palvelukseen suuressa salissa, toinen Petsamo-salin aulatiloissa, joihin on järjestetty äänentoisto.

Liturgioiden jälkeen on mahdollista tulla rukouspalvelukseen ja osallistumaan ehtoolliseen klo 11-11.30. Ennenpyhitettyjen lahjain liturgioiden jälkeen klo 18-18.30. Osallistujat otetaan sisälle korkeintaan kuuden henkilön ryhmissä. Osa tulijoista voi joutua odottamaan ulkona. Varaudu lämpimillä vaatteilla. Rukouspalveluksia toimitetaan tarvittaessa myös ilmoitetun ajan jälkeen mikäli kaikki paikalle saapuneet eivät muuten ehdi osallistumaan. Huolehditaan turvallisuusohjeista myös ulkona odotellessa.

Ilmoittautumiset puhelimitse tai tekstiviestillä:

etelässä kirkkoherra Jaakko Vainio, p. 0400 178 744

pohjoisessa rovasti Rauno Pietarinen 050 309 9120

Muiden kirkollisten toimitusten (esim. hautaus) enimmäisosallistujamäärä ratkaistaan tapauskohtaisesti toimituspaikka, turvallisuusnäkökohdat ja pastoraaliset seikat huomioiden.

Kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa huolehditaan seuraavista asioista:

-Tule paikalle ainoastaan terveenä.

-Vahvasti suositellaan, että kaikki yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia.

-Pidetään turvavälit (2m) toisiin ihmisiin.

-Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta.

-Noudatetaan henkilökunnan antamia tarkempia ohjeita.

Palaa ajankohtaista -sivulle