Seurakuntaelämää koskevia toimintaohjeita infektiokaudella ja epidemiatilanteessa

13.3.2020

Jaakko Vainio

Seurakuntaelämää koskevia toimintaohjeita infektiokaudella ja epidemiatilanteessa

-Jokainen noudattaa viranomaisten antamia ohjeita. Kiinnitämme erityistä huomiota yleiseen käsihygieniaan.

-Emme ole fyysisessä kontaktissa toisen ihmisen kanssa. Emme myöskään suutele ikoneja tai ristiä. Pappi antaa siunauksen ilman käsikontaktia. Jumalanpalveluksiin kokoontuessa pyrimme pitämään riittävästi etäisyyttä toisiin ihmisiin.

-Mikäli olemme sairaana tai mahdollisesti altistuneet viruksille, emme osallistu yhteisiin tilaisuuksiin.

-Herran pyhä ehtoollinen jaetaan jokaiselle ehtoolliseen osallistuvalle erillisellä puukuidusta valmistetulla kertakäyttölusikalla. Pappi antaa osallistumisesta tarkemmat ohjeet jumalanpalveluksessa. Ehtoolliseen osallistumisesta voi onnitella suusanallisestiilman poskisuudelmia. Liturgiassa ei jaeta jälkiviiniä.

-Mikäli et voi osallistua yhteisiin jumalanpalveluksiin, voit olla yhteydessä pappiin ja sopia erikseen mahdollisuudesta ehtoolliseen osallistumiseen.

Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten järjestäminen on seurakuntamme tehtävä. Tämän tehtävän hoitamisen haluamme kaikissa olosuhteissa varmistaa. Keskitymme toiminnassamme toistaiseksi tämän ydintehtävän toteuttamiseen. Näin ollen seurakunnassa ei toistaiseksi järjestetä muita kokoontumisia. Kerhojen ja muun toiminnan uudellen käynnistämisestä ilmoitetaan erikseen.

Seuraamme viranomaisten antamaa ohjeistusta ja tarvittaessa päivitämme seurakuntaelämää koskevia toimintaohjeita.

Kristittyinä tehtävämme on kantaa rukouksia kaikkien kärsivien ja sairastavien puolesta. Rukous on myös voimavarana jokaiselle meistä.

Jaakko Vainio

kirkkoherra

Palaa ajankohtaista -sivulle