Seurakunnan toiminta poikkeusoloissa

18.3.2020

Jaakko Vainio

Seurakunnan toiminta poikkeusoloissa

Valtioneuvosto on linjannut 16.3.2020, että yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään toiseen pääsiäispäivään 13.4.2020 saakka.

Seurakunnan jumalanpalvelukset toimitetaan 18.3. alkaen suljetuin ovin niin, että palveluksessa ovat läsnä ainoastaan palveluksen toimittamiseen osallistuvat henkilöt.

Kannustan kaikkia seurakuntalaisia yksityiseen rukoukseen sekä osallistumaan jumalanpalveluksiin kotoa käsin internetissä lähetettävien jumalanpalvelusten ja muun median kautta. Rukouksessa olemme yhtä ja saman Kristuksen ruumiin jäseniä, olimmepa fyysisesti yhdessä tai emme.

Nettilinkkejä omassa seurakunnassamme ja eripuolilla kirkkokuntaa toimitettavien jumalanpalvelusten seuraamiseen löydät seurakunnan ja kirkon internet ja Facebook –sivuilta. Kotona on hyvä osallistua jumalanpalveluksiin oman ikonin edessä rukoillen.

Esirukouspyyntöjä voi toimittaa papeille tekstiviestillä, sähköpostitse tai seurakunnan postilaatikkoon jätettävillä muistelulapuilla.

Tehtävämme aina ja erityisesti nyt vallitsevissa olosuhteissa on huolehtia toisistamme! Lähimmäisen palveleminen on meidän jokaisen tehtävä. Seurakunnassa etsimme uusia tilanteeseen sopivia työmuotoja muun muassa diakoniatyöhön.

Voitte olla yhteydessä seurakuntamme työntekijöihin puhelimitse tai sähköpostilla kaikissa asioissa! Kirkkoherranvirasto palvelee puhelimitse ja sähköpostilla.

Sielunhoidolliset keskustelut hoidetaan papin kanssa puhelimitse.

Rovaniemen pyhän apostoli Andreaksen kirkko on seuraavan kerran avoinna sunnuntaina 22.3. klo 11.15-13.30. Kirkon aukiolosta tiedotetaan jatkossa erikseen. Kirkossa on mahdollisuus katumuksen ja ehtoollisen sakramentteihin osallistumiselle. Katumuksen sakramenttiin liittyvä sielunhoidollinen keskustelu käydään isä Jaakon kanssa puhelimitse etukäteen. Ehtoolliseen valmistaudutaan kirkon perinteen mukaisesti. Kirkossa käydään yksitellen tai perhe kerrallaan.

Meidän jokaisen tehtävä on noudattaa valtioneuvoston ja eri viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita. Myös kirkossa käydessämme pidämme riittävästi etäisyyttä toisiin ihmisiin. Mikäli olemme sairaana tai mahdollisesti altistuneet viruksille pysymme kotona ja olemme tarvittaessa yhteydessä terveydenhuoltoon. Kirkossa käynnin yhteydessä on syytä varmistaa, että kirkkoon tai sen lähistölle ei muodostu yli 10 henkilön kokoontumisia.

isä Jaakko Vainio, kirkkoherra

Työntekijöiden yhteystiedot:

isä Jaakko Vainio, p. 040 017 8744, jaakko.vainio(a)ort.fi

isä Rauno Pietarinen, p. 050 309 9120, rauno.pietarinen(a)ort.fi

kanttori Anneli Pietarinen, p. 040 747 9628, anneli.pietarinen(a)ort.fi

kanttori Jarmo Lehto, p. 040 809 2877, jarmo.lehto(a)ort.fi

Leena Fofonoff, diakoniatyö ja virasto, p. 0408437382, lappi(a)ort.fi

Palaa ajankohtaista -sivulle