Seurakunnan toiminta epidemia-aikana

17.3.2020

Jaakko Vainio

Seurakunnan toiminta epidemia-aikana

Seurakunnan jumalanpalvelukset toimitetaan 18.3. alkaen suljetuin ovin niin, että palveluksessa ovat läsnä ainoastaan palveluksen toimittamiseen osallistuvat henkilöt.

Kannustan kaikkia seurakuntalaisia yksityiseen rukoukseen sekä osallistumaan jumalanpalvelukseen kotoa käsin internetissä lähetettävien jumalanpalvelusten ja muun median kautta. Rukouksessa olemme yhtä ja saman Kristuksen ruumiin jäseniä, olimmepa fyysisesti yhdessä tai emme.

Nettilinkkejä omassa seurakunnassamme ja eripuolilla kirkkokuntaa toimitettavien jumalanpalvelusten seuraamiseen laitetaan seurakunnan internet-sivulle ja Facebook sivulle.

Esirukouspyyntöjä voi toimittaa papeille tekstiviestillä, sähköpostitse tai seurakunnan postilaatikkoon jätettävillä muistelulapuilla.

Tehtävämme aina ja erityisesti nyt vallitsevissa olosuhteissa on huolehtia toisistamme! Lähimmäisen palveleminen on meidän jokaisen tehtävä. Seurakunnassa mietimme uusia tilanteeseen sopivia työmuotoja muun muassa diakoniatyöhön.

Voitte olla yhteydessä seurakuntamme työntekijöihin puhelimitse tai sähköpostilla kaikissa asioissa!

rukouksin,

isä Jaakko Vainio

kirkkoherra

Romanian patriarkka Danielin rukous:

Herra, meidän Jumalamme, joka olet armosta rikas ja viisaalla kaitsemuksella hallitset elämäämme, kuule rukouksemme, ota vastaan katumuksemme syntiemme tähden, pysäytä uusi tartuntatauti (epidemia), niin kuin kerran lopetit rangaistuksena asettamasi taudin kuningas Daavidin aikana.

Sinä, joka olet sielujemme ja ruumiidemme lääkäri, annat parannuksen sairaille nostamalla heidät sairasvuoteiltaan, jotta he voivat ylistää Sinua, armollista Vapahtajaamme, suojele terveitä kaikilta sairauksilta.

Siunaa, Herra, ja vahvista sekä suojaa armossasi kaikkia niitä, jotka harjoittavat hyväntekeväisyyttä ja hoitavat sairaita kotonaan, laitoksissa tai sairaaloissa.

Poista, oi Herra, kaikki sairaudet ja kärsimykset ihmisten keskuudesta ja opeta meitä arvostamaan elämää ja terveyttä lahjoinasi.

Anna meille rauhasi, oi Herra, ja täytä sydämemme järkkymättömällä uskolla suojeluusi, sekä toivolla tukeesi ja rakkaudella Sinua ja lähimmäisiämme kohtaan.

Sillä Sinun käsissäsi, oi Herra, on meidän armahtaminen ja pelastaminen, ja siksi me kunniaa ja kiitosta kannamme Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle, nyt aina ja iankaikkisesti. Aamen.

Palaa ajankohtaista -sivulle