P.Trifonin pyhiinvaellus 2019

21.8.2019

Rauno Pietarinen

Tämän vuoden pyhiinvaellus alkaa vedenpyhityksellä Norjan Neidenissä perjantaina 23.8. klo 17 Suomen aikaa. Paikkana on Neiden-joen varsi lähellä p. Georgioksen kappelia.

Juhlat jatkuvat lauantaina Sevettijärvellä klo 10 alkavalla liturgialla, johon osallistuvat kirkkomme kaikki hiippakuntapiispat. Palveluksen johtaa Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo. Juhlaliturgia toimitetaan teltassa Sevettijärven koulun vierellä. Palvelus lähetetään radiossa seuraavana päivänä.

Lounastauon jälkeen klo 14 teltassa alkaa päiväjuhla, jossa on runsaasti musiikkia ja puheita. Myös katrillia on luvassa. Klo 16.30 paljastetaan kirkon vierellä sankarivainajien muistomerkki.

Sevettijärvellä ohjelma jatkuu vielä myöhään iltaan musiikin merkeissä. Lauantai-iltana on kuitenkin myös suuri ehtoopalvelus Ivalon kirkossa klo 19. Tässä palveluksessa muistetaan Lapin pyhiä, joihin kuuluvat p. Trifonin lisäksi pyhä Feodorit Kuolalainen ja Petsamon luostarin pyhittäjämarttyyrit.

Sunnuntaiaamuna on aamupalvelus Nellimin kauniissa kirkossa klo 9 ja piispallinen liturgia klo 10. Kylän rannassa on mahdollisuus ostaa kylätoimikunnan valmistamaa lounasta liturgian jälkeen.

Tervetuloa pyhittäjä Trifonin pyhiinvaellukselle!

Palaa ajankohtaista -sivulle