Iltatee ja kolttakino Rovaniemellä 6.2.

30.1.2020

Lapin Ortodoksinen Seurakunta

Torstaina 6.2. vietetään saamelaisten kansallispäivää sekä valtakunnallista teen päivää. Näissä merkeissä on Petsamo-salissa kolttakino ja iltateetä klo 18-20.

Kolttakino on Kolttakulttuurisäätiön järjestämä kolttasaamelaisten lyhytelokuvien ja dokumenttien näytöstapahtuma, joita on järjestetty pääasiassa saamelaisalueella sekä Helsingissä. Nyt kino järjestetään iltateen yhteydessä Rovaniemelläkin.

Illan aikana esitetään kaksi lyhytelokuvaa: ”Laulan sinulle – Jaakko Gauriloff” sekä ”Kaissi-U’lljan-Mä’rjj-U’lljan – Heidi Gauriloff”.

Laulan sinulle – Jaakko Gauriloff

Jaakko Gauriloff – Laulan sinulle on lyhytdokumentti pitkän uran tehneestä kolttasaamelaisesta iskelmälaulajasta Jaakko Gauriloffista. Ympäri maailmaa konsertoinut esiintyjäkonkari käy dokumentissa läpi elämänsä ja uransa huippuhetkiä sekä jakaa mietteitä musiikista ikivihreiden sävelien siivittämänä.  

Saamelaiskäräjät myönsi vastikään Gauriloffille kulttuuripalkinnon hänen elämän mittaisesta työstään kulttuurin ja kielen parissa. 

Ohjaaja: Heli Valkama

Tuottaja: Saamelaisalueen koulutuskeskus (tuotantoyhtiö), Mursu Heikkinen 

Valmistunut: 2019

Kesto: 11 min 53 sek 

Tekstitys: englanti

Esiintyjät: Jaakko & Muisto Gauriloff

Kaissi-U’lljan-Mä’rjj-U’lljan – Heidi Gauriloff

Lyhyt dokumentti Heidi Gauriloffista, koltansaamelaisesta käsityöläisestä, joka oli jo aikuinen, kun hän lopulta sai mahdollisuuden oppia perheensä kieltä ja kulttuuria.

Ohjaaja: Aleksi Ahlakorpi

Tuottaja: Erkki Feodoroff, Saamelaisalueen koulutuskeskus

Valmistunut: 2016

Kesto: 8:40

Tekstitys: koltansaame, suomi, englanti

Esiintyjät: Heidi Gauriloff, Jarno Mäki

Pue´tted tiõrvân! Lämpimästi tervetuloa!

Palaa ajankohtaista -sivulle