Talven selkä

8.1.2019

Rauno Pietarinen

Talven selkä taittuu näihin aikoihin. Olemme tottuneet seuraamaan luonnon kulkua, mutta on hyvä seurata myös kirkkovuoden kulkua. Nyt on vielä Herran kasteen jälkijuhlan aika, joka päättyy 14.1. Pohjoisessa valo lisääntyy hitaasti, meillä Ivalossa kaamos päättyy virallisesti 9.1.

Seuraava suuri juhla on Herran temppeliintuominen 2.2. Silloin on palvelukset Rovaniemen kirkossa ja täällä pohjoisessa vigilia Ivalon kirkossa ja liturgia Männikön palvelukodissa. Temppeliintuomisen juhla lopullisesti päättää joulukauden ja kohta alkavatkin Suuren paaston valmistautumis sunnuntait. Jos luet tätä kirjoitusta, et voi sanoa, että Suuri paasto alkoi huomaamatta. Laskiaissunnuntai on 3.3. Siitä alkaa paaston taival kohti Pääsiäistä, jota tänä vuonna vietämme 21.4. Silloin koko Lappi on täynnä valoa, niin fyysistä kuin hengellistäkin.

Kirkko-äiti tukee ja vahvistaa meitä monilla tavoin. Kirkkovuosi on yksi tärkeä ohjenuoramme. Seurakunnan uudet nettisivut toimivat jatkossa opastajana niin kirkkovuoden kuin muunkin ortodoksisen perinteen osalta. Ei tarvitse empiä, ettei osaisi; täytyy vain seurata oman seurakunnan nettisivuja.

Tammi-helmikuun aikana isä Kalevi Kasala Lohjalta toimii pappina Ivalossa sijaisenani. Maaliskuun alussa palaan sairauslomalta, polvi toivottavasti entistä ehompana.

Palaa papin palsta -sivulle

Array