Pappi ja herrasmies

15.5.2022

Rauno Pietarinen

Pappi osoittaa käyttäymisellään, asenteellaan ja luonteellaan olevansa sanojensa mittainen mies.

Millaisia piirteitä nykypäivän papilla on?

1. Pappi kunnioittaa kaikkia

Todellinen pappi käyttäytyy kaikkia kohtaan kunnioittavasti ja kohteliaasti – sukupuolesta tai iästä riippumatta. Kunnioittava asenne lisää vetovoimaa, mutta pappi ei käytä tätä piirrettä hyväkseen oman mielihyvänsä tyydyttämiseksi tai omaa etuaan ajatellen.

Hän ei ainoastaan kunnioita kumppaniaan, vaan myös kaikkia vastaan käveleviä ihmisiä – myös luontoa ja elämää.

2. Pappi tukee unelmiasi

Pappi tukee kumppaninsa ja läheistensä unelmia ja elämäntavoitteita, vaikka niiden toteuttaminen ei olisikaan helppoa. Pappi uskoo sinuun. Hän ei seiso unelmiesi tiellä, vaan kannustaa sinua – mutta hän ei myöskään toteuta unelmiasi puolestasi.

3. Pappi on rehellinen ja avoin

Pappi ei pelaa pelejä muiden tunteilla. Hän on avoin ja rehellinen. Hänen kanssaan ei tarvitse arvuutella, mitä hän nyt ajattelee tai onko tässä jokin koira haudattuna. Kissa- ja hiirileikit eivät kuulu papin repertuaariin.

4. Pappi ei hylkää sinua vaikeina aikoina

Ihmissuhteissa on nousuja, laskuja, hyviä ja huonoja hetkiä. Pappi ei pelkää koettelemuksia, eikä missään nimessä hylkää sinua vaikeina hetkinä.

5. Pappi on kohtelias

Ei tarvitse olla erityisen hienostunut ollakseen asiallinen ja kohtelias. Kohtelias käyttäytyminen sekä tilannetaju ovat hänellä verissä. Hän ei myöskään pakota tai painosta sinua mihinkään.

6. Pappi pitää ovia auki

Pappi osaa käytöstavat. Kyse ei ole siitä, että miehen pitäisi pitää ovea auki naisille: ei, vaan pappi pitää ovea kaikille auki – kirjaimellisesti ja metaforallisesti. Jos hän on ensimmäisenä jonossa, hän avaa oven ja päästää takana olevan henkilön ensin sisään. Toisin sanoen hän ottaa muut ihmiset huomioon.

7. Pappi osaa tehdä kompromisseja

Pappi osaa tehdä kompromisseja etenkin onnellisen parisuhteen eteen. Pappi ottaa kumppaninsa tunteet ja toiveet huomioon, ja on valmis joustamaan. Hän ei myöskään tyrmää muita ja heidän mielipiteitään, vaan on valmis kuuntelemaan mitä vastapuolella on sanottavanaan.

8. Pappi on feministi

”Feminismi” sanana ei herätä paniikkia tai silmien pyörittelyä. Pappi on sitä mieltä, että sekä naisten että miesten tulisi olla tasa-arvoisia. Ja siksi herrasmies on yksi vahvimmista feministeistä.

9. Pappi on aina valmis auttamaan muita

Pappi on valmis auttamaan aina muita, läheisiä ja tuntemattomia. Pappi on luonnostaan kiltti, välittävä ja osaa osoittaa sen hyvillä teoilla.

10. Pappi pistää perheen kaiken edelle

Olisi kyse sitten kumppanista, vanhemmista, sisaruksista tai läheisistä ystävistä, herrasmies pitää heitä aina ykkösenä elämässään. Perhe on hänelle kaikki kaikessa.

11. Papin teot puhuvat puolestaan

Pappi on se, joka toiminnallaan pyrkii tekemään hyvää – ei aja omaa etuaan. Pienillä päivittäisillä teoilla on jo suuri merkitys.

12. Pappi ei ole pelkästään “hyvä jätkä”

Pappi ei ole ”hyvä jätkä”, ”hyvä tyyppi”, ”hieno mies”. Ja hän ei myöskään kuvaile itseään niin.

”Hyvät tyypit” ovat usein keikareita, jotka hermostuvat, jos he eivät saakaan mitä haluavat. Tämä näkyy esimerkiksi … ihmissuhteissa: aluksi esitetään  kohteliaita ja välittäviä, mutta huonolla hetkellä todellinen luonne paljastuu. Ja silloin siitä on herrasmies kaukana.

Huom! Tämä teksti ei ole minun vaan MTV-uutisten artikkeli herrasmiehestä vuodelta 2016. Olen vain korvannut sanan ”herrasmies” sanalla ”pappi”, paitsi viimeisessä lauseessa.

Kristus nousi kuolleista!

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/12-asiaa-jotka-todellinen-herrasmies-tekee-toisin-kuin-muut-miehet/5908156

Palaa papin palsta -sivulle