Kunnia Jumalalle kaikesta!

19.9.2023

Rauno Pietarinen

Oman patriarkkamme vierailu elähdytti niin paikalla olleiden kuin meidän netistä tapahtumia seuranneiden sydämiä. Patriarkka Bartolomeos antoi hyviä suuntaviivoja tulevaisuuteen. Yhdessä olemisen tunne erityisesti jumalallisessa liturgiassa ja myös ristisaatossa selvästi vuodattivat iloa osanottajien sydämiin. Monilla oli hauskaa ja varmasti kaikki kokivat iloa, joka ei ole tästä maailmasta.

Koskettavien hengellisten tapahtumien anti voi säilyä sukupolvien yli. Olemme kuulleet ennen sotia tehdyistä pyhiinvaelluksista Valamon saarelle, sodan jälkeen pidetyistä leireistä Keiteleen Hiekassa, Puroniemessä ja Verkkolammella. ONL:n vuosijuhlat ja valtakunnalliset kirkkolaulupäivät satoine osanottajineen eivät koskaan katoa niiden muistoista, jotka saivat ne kokea ja elähdyttävät niitäkin, jotka vain kuulivat niistä.

Nyt patriarkan vierailun ja myös hyvinkin koskettavan naisten koettua ortodoksisuutta käsittelevän Valamon viikonlopun jälkeen on tarpeen pitää mielessä, että nyt ensisijainen reaktiomme on Jumalan ylistäminen ja kiittäminen. Kiitos ja kunnia Jumalalle, joka antoi meille pyhän patriarkan ja kirkon, jossa meidän on hyvä olla ja jossa katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen. Ylistäköön sielumme Herraa, joka on luvannut olla kanssamme joka päivä maailman loppuun asti.

Sisar Vassa oli yksi naisseminaarin puhujista

Palaa papin palsta -sivulle

Array