Kirje Sonkajanrannan pyhälle Johannekselle.

14.7.2021

Rauno Pietarinen

Kun pyhä kirkko tunnisti sinut pyhä Johannes kuuluvaksi pyhien joukkoon, saamme me, kilvoitustasi kunnioittavat nyt puhua sinulle.

Mikä ilo onkaan kohdannut kotiseutuasi ja koko Suomea. Jotkut luulivat elämäntyösi päättyneen haudan pimeyteen, mutta ylösnousseen Kristuksen valo näyttikin koko maallemme voittosi kirkkauden.

Edelläkävijä-kaimasi lailla sinäkin kutsut meitä katumukseen.

Voi kuinka säälimättömästi maailma löi sinua kun vastaasi nousi valtio ja oma seurakunta kielsi sinut. Se hyvä, mitä teit, sanottiin pahaksi. Se totuus, jota pidit yllä, haluttiin kätkeä valheilla. Ja suuri yleisö vaikeni. Kuinka saatoitkaan kestää tuon henkisen murhan, joka vääjäämättä kuljetti sinua pyhä Johannes kohti väkivaltaista kuolemaa.

Me kadumme sitä, että olimme huutamassa Kristusta ristille. Me kadumme sitä, että sanoilla tai vaikenemisella mahdollistimme sinua vainoavien toiminnan ja lopulta murhasi. Ne, jotka luulevat maailman olevan nyt parempi, ovat väärässä ja juuri sen takia mekin olemme syyllisiä. Oma mukavuus vaientaa meidät edelleen ilmeisen vääryyden edessä. Seuraamme toisten kärsimystä kuin TV-sarjaa ja evankeliumia vääristellen kiitämme Jumalaa, ettemme ole heidän asemassaan. Ja vaihdamme kanavaa.

Oi Sonkajanrantalainen, ano Kristukselta anteeksiantoa meille heikoille ja välinpitämättömille. Pyydä Vapahtajaa nostamaan meidät pelon ja itsekkyyden syvästä kuilusta puolustamaan totuutta, oikeutta ja vanhurskautta.

Anna sinäkin meille anteeksi, oi pyhä Johannes!

Palaa papin palsta -sivulle