Elämän tie

13.2.2021

Rauno Pietarinen

Ortodoksisen kirkon salainen ase, suuri paasto, alkaa tänä vuonna 14.2. ja päättyy Pääsiäisen (4.4.) alla. Nyt on aika tehdä lupauksia ja lähteä elämän tielle kohti Kristusta, oman itsensä ja kutsumuksensa löytämistä, kohti kotia, valoa ja täyttä elämää.

Kristityn elämän painopiste on tässä ajassa ja elämässä, kiintopiste taas Jumalan valtakunnassa. On oikein arvioida jo nyt kaikkea ympärillämme Jumalan valtakunnan arvojen valossa. Ei pidä sulkea silmiä maailman pahuudelta, yksinäisyydeltä, toivottomuudelta ja pahuudelta, vaan elää täysillä kaiken sen keskellä ja välittää pimeyteen toivoa ja iloa taivaasta. Viikko ennen paaston alkua Vapahtaja sanoi liturgiassa, että mitä olemme jättäneet tekemättä yhdelle vähimmistä, olemme jättäneet tekemättä Hänelle (Matt 25, 31-46).

Tänä vuonna vietämme paastoa vielä koronarajoitusten alla. Siinäpä meille uusi mahdollisuus! Niin monesta turhasta joudumme pidättäytymaan jo rajoitusten takia. Lisäämme siihen sisäisen oppimisen ja hengellisen kasvun, rukousta ja mietiskelyä. Elämän tie johtaa meidät kristityn sankaruuteen, elämään rohkeasti, muuttamaan itseämme ja maailmaa.

Ja vielä:

Lapin ortodoksisen seurakunnan Elämän tie -paasto-opetus 25.2.-1.4. torstaisin klo 18-19. Aamu- ja ehtoopalvelukset sekä p.Andreas Kreetalaisen katumuskanonit ensimmäisellä paastoviikolla joka päivä klo 10 ja 17. Facebook/lapinortodoksinenseurakunta tai YouTube/rpietarin

Palaa papin palsta -sivulle