Aleksei Navalnyi

22.4.2021

Rauno Pietarinen

Kristus nousi kuolleista- Riemuitkaa kaikki oikeamielisyyden rikkaudesta!

Neuvostoliitossa oli maan viimeisinä vuosina useita satoja uskonsa tähden vainottuja ja vangittuja. He edustivat eri uskontokuntia, myös ortodokseja. Lisäksi oli poliittisten mielipiteittensä takia vangittuja. Suomessa vaiettiin, jos edes tiedettiin asiasta. Ja haluttiinko edes tietää?

Tilanne koko maailmassa on mennyt, jos mahdollista vielä huonompaan suuntaan. Niin myös Venäjällä. Suomi on kertonut edustavansa ulkopolitiikassa enemmän lääkärin kuin tuomarin tointa. Oma kirkkomme ei ole sanonut mitään. Sureen ekteniaan lisättiin viime vuosituhannen loppupuolella maininta uskonsa tähden vainotuista.

Venäjä pyrkii tukahduttamaan kaikki vaatimukset todellisesta demokratiasta ja riippumattomasta oikeuslaitoksesta. Juuri näitä kahta muutosta Aleksei Navalnyi vaatii. Hän on myös ortodoksikristitty, joka tunnusti uskonsa oikeuden istunnossa. Hän joutuu kärsimään oikeudenmukaisuuden takia kuten Neuvostoliitossa psyyken lääkkeillä ”tunnustukseen” pakotettu isä Dimitri Dudko ja kirveellä surmattu isä Aleksander Men (+1990). Tai Moskovassa murhattu Anna Politkovskaja (+2006) ja monet muut murhatut journalistit.

Me emme kenties voi toimia lääkärinä tai tuomarina Aleksein tapauksessa, mutta meidän kuuluu rukoilla hänen puolestaan. Meidän kuuluu rukoilla myös niiden puolesta, jotka tekevät hänelle pahaa, että Jumala hyvyydellään muuttaisi pahat hyviksi. Ei pidä pelätä menettävänsä joitakin etuja tai että joku (Facebook-) kaveri loukkaantuu. Meidän kuuluu pysyä Jumalan Sanan totuudessa ja julistaa sitä, ei piilottaa totuutta. Vääryyden edessä ei vaieta – ei oman kirkon piirissä eikä koko maailmassa. Rukoilkaamme siis kaikkien uskonsa tähden vainottujen ja vankeudessa olevien, myös Jumalan palvelijan Aleksein, puolesta.

Palaa papin palsta -sivulle